Tuesday, October 6, 2015

20 years old pregnant lady

Assalamualaikum.
Salam sejahtera.

As u olss know skrg saya sarat mengandung adik adam. Alhamdulillah Adam dah 1year 6month. Alhamdulillah anak umi sihat sejahtera.
makin lasak. makin. grrrrr. gerammssss.

So, todays entry agak emo sikit dri entry2 yg lain. just want to share my experience. *Maaf jika ade typing error sbb update blog pkai phone.

saje letak gambar sanding. hehehe. rindu.
skrg preggy 36 weeks 3 days. countdown 3 weeks and 4 days left. due 31.10.2015 inshaAllah.
semoga berjalan dgn lancar.

2nd pregnancy bukan mcm adam dulu. lain sangat. i can say this one more complicated.
masa adam dulu mmg mewah bab makan. mmg suka sgt makan. loya2 awal pregnancy tu biasa. tp yg kedua ni. until now selera makan takde. naik berat dlm 6 kg je. masa adam dulu naik 18kg.
busy sgt kat office. bangun office masak apa semua nasib ade suami membantu. adam tgh lasak. so mmg takde selera nak kemas rumah hehehehe.

masa tgh masak tetiba suami tanya nk tolong apa2 tak. suruh dia kemas ruang tamu. dia pergi dpn pastu patah balik ke dapur kata "umi,abi tgk depan mcm xde selera dah" hahahahaaha. biasa la budak an. syiling berterabur. surat khabar lah. tin sardin pun ade kat ruang tamu. adam punya rajin. huhu

2nd pregnancy ni mmg suka sgt masak. tp tak suka makan. masak lah apa pun mmg sedapp. haceehhh. bukan nak bangga tp mak yg puji. hehehe. boleh dikatakan kerap juga saya masak. bawak bekal ke opis. jimat. huhu. makan skali ngan suami waktu lunch.

Last 2 weeks. pagi ahad. bangun. solat subuh. masak. mula rasa sakit kat pinggang and serviks. mcm rasa contraction. tp x mungkin contraction sbb sakit dia berpanjangan sgt2. tp ignore je la asal boleh masak layan family. after solat zohor nak bwk adam jalan2 kat sunway. masih lagi sakit. tp tahan je. adam pulak lasak. x pe lah biar kan time mcm ni la rasa dia nak bermanja. nnti anak ke 2 ade x de masa da untk adam. kuat kan semangat juga. last2 mmg tak tahan makin sakit sangat. Suami cepat2 suruh balik pergi hospital. ingat nk pergi hospital yg slalu check up (razif). tp ahad tutup. so pergi lg ke klinik norazian. no choice. sakit sgt dah ni. doktor check urine. dia kata urine infection. bahaya juga bole menyebabkan premature contraction. itu sbb sakit pinggang and bahagian serviks.

doktor bekal kan ubat pastu dia kata after 3-4 days kene check lagi. lps 4 days makan ubat check up kat Hospital Razif untk weekly check up. bila check urine masih lagi ade infection. dont know why. doktor just kata suruh minum byk air and it should be ok. klau sakit sgt. makan panadol untk tahan sakit. ye laaa. mana tak nya. lama juga tahan sakit. sampai malam nk tidur kadang ternangis sbb sakit sangat. dgn baby sgt2 aktif dlm perut. sampai skrg juga lahh sakit nya. tapi dah elok sikit dri sebelum ni.

Dari awal sampai 7 month bila scan kepala baby kat atas. agak pelik. ade few time x rasa baby gerak tapi perut mengeras. merenggang. sakit sangat. the next day buat appoimemt untk buat 4D scan. masa 4D scan baby dgn pakar. dia check baby agak panjang. bukan besar. tp panjang. and kepala tetiba kat bawah balik. pelik juga lahh. huhu. doktor kata mungkin sbb tu lah perut sakit arit tu sbb baby berpusing. huhu. lagi2 baby panjang. so dia guba space byk. huuuhhhh sakit hooo. x pernah pengalaman sbb masa adam dulu dia kepala kat bawah terus duduk diam2 x pusing2.


Masa last week scan kan. nampak baby tgh 'makan' tangan dia, siap gerak2 lagi.
huhu rasa nak nangis masa tu..

tapi.

pengalaman paling best bila preggy. kulit muka mmg xde jerawat. flawless. hehe. masak jadi sedap. plus cakap je nak makn ape. encik suami sedai membantu. hehehe.


well thats it for now. thank you sbb baca rintihan,,,
saja nak citer. kesian ngan group coc dah lama x join war coc. maaf geng. huuuuhhhh x tau bile boleh aktif clan balik. busy memanjang. waktu malam pun kadang teringat pasal kerja. i cannot la. huhu.

ok doa kan saya dan baby sihat ye.

nah blanja gambar 4D scan.



salam sayang.
Ummi adam

Monday, June 1, 2015

twenty and preegy??

Assalamualaikum.
Hai, whatsupp??

So yes now i am preegy 18 weeks dah. umur muda mcm ni...........
fikir juga..... anak inshaAllah OTW nak 2. boleh ke saya lalui?
This 2nd pregnancy is the hardest one. Adam ok2 je cuma ade la muntah2 morning sickness biasa laaa..
ohhh tiba2 ter flash back masa mengandung Adam. huhu
Penat gila muka pucat kerja byk kat office. Pastu nak arrange kan weeding. ohhh GOD!
Not a good idea bila hang mengandung nak arrange weeding mmg semua out!!! haha
Pergi mana2 ade org teman. masa nak drive pergi buat inai sampai muntah2.
Inai jadi x cantik warna dia mcm tak terang sangat. sbb tak stabil. adoi. mas abersanding siap2 makan ubat tahan muntah. huhu. but alhamdulillah semua berjln dgn lancar(lancar lah sgt kan?) haha

ok2, back to the 2nd pregnancy.
Boleh ke?????? haaaaaa...Adam dah 1 tahun. mmg lasak sgt! semua benda nak capai. dah dpt kaki ni. mangkuk yg simpan kat stor dia ambik bwk g bilik. entah mcm2 dah kemas pastu sepah balik. Pastu dah preggy ni tak larat nak buat kerja kutip2 tunduk lah bagai. last2 upah org kemas aje. huhu. Kemas rumah once a week. Klau dah teruk sgt baru 2x seminggu. :p

Thanks to encik suami. mlm2 adam merengek nak susu dia tlg bangun buat kan. sbb mmg tak larat nak bangun. penat sgt. tenaga nak guna jadi 2x ganda. huhu

Bayangkan anak tgh lasak pastu preggy........ nak makan anak merengek2 jd mkn tu tak berapa nak selera. layannnn anaaakkkkk. Fyi i lost 5kg u know..... patut nye makin naik ni makin turun. keding dah rasa tp perut kedepan. huhu. mana tak nyaaa. adam buat marathon kene join skali nnti klau x layan dia wrestling nye kita (seriously dia wrestling hempap perut guling2) adoiii... lasak.,..

Nasib baik lah dah pergi ilmu parenting. (ESQ bole research). Dia kata anak time kecik2 mcm ni lah kene tabah. kene layan bla bla bla.. so bila adam buat hal dlm hati 'parenting' ... huhuhu.

ok dah lunch time pergi dulu nnti kita sambung ye :)



what to expect

Assalamulaikum guys.
Whatsupp? huhh. so cuti 4 hari ni mmg tak pergi kemana2 sbb mmg tau sgt2 roti kaya jem.
heekkk. kan? mls nak naik kreta,pergi jauh2 dgn adam nya tu bukan suka sgt duduk diam lama2. bak kata jawa. 'gelitish' heekkk. so yeayyy. Adam dah 1 tahun, thanks to nanny adam dpt kreta.



its BMW X6. Weih masa kecik weih mmg aku x minta sbb aku tau klau minta pun bukan mampu nak membeli nya.

Adam turns 1 ni x tau nak buat apa. so last2 buat family gathering kat Bagan Lalang di Sepang. All family members ada(belah mak). mmg best.
Kek adam mmg teringin sgt nak buat fondant cake sbb nmpk cantik(tapi x sedap) haha yg penting cantik hokey.. so pergi le tempah cake kat sri andalas tu slalu tempah ngan dia klau cake sbb cake sedap harga pun x mahal sbb my budget pun x byk around rm400 je for cake. Tanya dia boleh buat fondant cake tak. Dia kata tak boleh sbb org buat fondant tu nak branak dah. adoi sedih pastu bila fikir2 x kan la aku nak bwk cake fondant 2 tier from klang tu sepang. takes about 1 hour driving kot. Plus cake fondant susah sikit nak jaga tak boleh terlalu panas n terlalu sejuk. So mmg blank kepala otak x tau nak buat cake apa.

So last min. whatsapp kak kedai tu suruh print je gmbar adam pastu ckp ngan dia. Buat cantik2. hihihi. ye la anak 1st kan semua nak perfect.

Tadaaaa... for me i think the cake la pefect. simple kemas. thumbs up! huhu. selamat lah klau kene terik panas ke cake mmg x cair. and it cost only RM200 jew. hewhewhew. ni cake 2 kg x silap.

sebenarnya la kan saya tulis ni nak kongsi berita gembira/sedih. huhuhuhuhuhu.

I am preggy.
Yes adam ade adik inshaAllah.
Kali ni preggy x rancang or some how 'excident' happen kan. huuuuhh. but still greatful Allah bagi rezeki untuk preggy lagi. start dpt tau lps balik opis mkn kat restoran cina muslim sri andalas. lps makan tu masa nak bayar ke kaunter tiba2 encik suami berlari keluar muntah. heeekkk. bila tanya ok ke tak dia kata "tekak mual". then masa tu lahhh dpt tau something wrong here. after few days check Alhamdulillah preggy.

so now i am 18weeks. Dah start check up at razif. I know sblm ni ade ckp x nak kat razif lagi. my mom bising knp nak pilih hospital jauh2. i choose colombia asia. nk try leww. mak kata susah la itu lah ini lah. adoi. ikut je la ckp mak. lagi pun hospital razif is the only hospital bersalin dekat office,rumah and hospital kerajaan kan? so nak check up ngan razif pagi sampai malam pun takde masalah.

Berita buruk nyaa......
This time preggy mmg mencabar sgt2. huuuhhh T.T masa adam dulu 1st trimester x teruk sgt loya nya mcm ni. masa preggy adam dulu jerawat kat muka pun x de. kulir halus jeee. huuuhhh. cuma x boleh pkai baju cantik2 je. rimas pkai cantik2 nak pkai baju yg selesa selekeh. bila org tgk mcm org gaji je hahahahahahaha. serious x tipu.

skrg ni since tau preggy sampai skrg mual se mual nya. pening. x larat. tak boleh tgk computer/HP sgt. mmg sakit kepala. tp mcm mne. kerja opis duk hadap PC je. balik rumah mmg x usik phone., so sesiapa call mmg malas nak angkat.

Lps tu mengidam mcm2. pastu nak makan kene makan yg di idam kan shj. Contoh teringin lemak cili api daging. so nak makan lauk lainx boleh and plus! nak kene masak sendiri. tak nak org lain masak. huhuhuhuhuhu. sampai klau lunch time sanggup balik rumah masak. sampai mcm tu skali.

last week teringin nak makan sambal kering jawa. alaaa, sambal kering yg ade ikan bilis,kacang,tempe tuu. kan trend skrg huhuhu. balik opis tu masak punya lah lama nak masak. Pastu gatal plak letak blacan. perghhh... mmg sedap sgt2 la. haha terliur sgt2. buat satu bekas tupperwear habis mlm tu jugak. hahaha makan ngan nasi panas perggghhhh.

Lps beberapa jam makan tu tiba2 berair mata pastu bersin2. dah pulak. mlm nak tidur tu dah mula sesak nafas. Bangun pagi sakit tekak teguk air 1 botol besar. siap2 pergi kerja batuk n selsema x henti2. after lunch tu x larat sbb rasa susah nak nafas. tekak bengkak. hidung sumbat. pergi klinik.
Doc kata dia x boleh bagi mcm2 ubat sbb baru sgt preggy takut effect. T.T so bagi ubat bekak.

Now dah masuk hari ke 6 x sihat. batuk,selsema badan rasa sakit2. Thanks to my husband and my mom sentiasa tlg saya. huuuuu. encik suami i lap chuu.. kadang saya penat sgt lps solat isyak terus tidur. encik suami mlm2 dia letak kan minyak yuyi kat perut n kaki. pkai kan stokin. buat kan susu anak. Ya Allah. mmg saya beruntung dpt dia. Mcm2 dia dah buat. masa saya sakit ni. Dia paham dan tau pengorbanan saya tu mengandung, beranak. so dia slalu ckp kat saya "awak punya pengorbanan lagi besar syg sbb tu abi x kisah asal kan awk dpt rehat" huuuhhhh. terharu weihh. rasa nak nangis.

cuti kerja ni mmg duduk rumah je tak gerak mana2. mmg x sihat lagi. menaip blog ni pun batuk2 muntah, hingus aku jgn ckp laaaaa. bukan warna kuning pekat lagi. HIJAU pun ada kadang tu COKLET. hahahaha gewli makss hahaaha.




Tuesday, February 24, 2015

HONEYMOON - KRABI

assalamualaikum semuaaa...
Aku tanya apa khabar...... aku tanya apa khabar semuaa.
Hacehhh.

Ok2. Ni nak update sikit pasal ke krabi hari tu. Sebenar nya g krabi bulan 12 / 2014 hihihi. Baru nak upgrade. Lulz..

Ok lah makjang senang semuaaaa.....

12/12/2014 flight ke krabi uollsss hati berdebar sgt2. sbb mc trauma naik flight u know with all the 'things' yg sedang melanda ni. hehehe dengan adam nya. baru 8 bulan (taksilap la).
Baby kannn adam kecik. mcm mne klau adam nangis kat flight? sakit telinga? org kata kene BF dia. Tp kalau dia tak nak BF mcm mne???? haaa cuak tak mak jangg?? (btw, BF tu breastfreeding yerr)

Masa nak pergi nerbes uihhh mlm masa nak bertolak tu sebok ngan mama n makcik ke empire and JJ bukit tinggi bli brg2 preparation last min. Manataknya balik rumah nak packing baju... baju pulakkk tak basuhhh. aduihhhh sakit jantung takde baju ni. hahaha. so dlm beg ade 3 pasang baju je.

So masa kat empire & JJ tu sibok bli baju n seluar. Beli 3 pasang baju basahan jerr. Pastu beli pelampung adam. Saje nak beli lagi. buat koleksi.. lulz...

Balik rumah sambung packing kira2 pampers adam mana nak letak hand carry uihhhh.
Ada baby uolss mcm2 bawak. elok2 bawak sikit. mcm2 bawak. Stroller bwk, baby carry bawak.
Lulz. Nasib beli stroller babyzen yoyo. Ringan senang sgt.

vouge sgt nak naik flight g krabi je. hihihi. saya pkai jubah wrap dress dri Love to dress.
Stroller babyzen yoyo tu sgt lah ringan 6 kg++ je. nak lipat and nak bukak tinggal lempar mcm 'yoyo' hihi sbb tu agak nya nama pun yoyo babyzen. harga pun rm1.5k.


Naik flight MAS. Masa naik flight tu Ya Allah, Adam menjerit sana sini. Excited agak nya naik flight 1st time. adoi. suap makanan jerit. dia tak nangis cuma jerit. haaaa pulak tu ade byk baby dlm flight ade gak baby yg join jeritan sama si Adam.

Dah sampai krabi. masuk dlm van boss kecik terus tidurrr



tgk lengan adam yg gebu tuu!!! hahahaha.
naik je van tanya org tour tu nak naik gajah, hmmm mcm ckp dengan itik ngan lembu. hahaha
about 30 mins da sampai ke resort. Kitorang stay di Aonang Prince Ville Resort.
Resort ni satu2 nya (rasanya) yg halal. Most of resort/hotel kat krabi ade pork and arak. Yg resort saya stay ni mmg ade certificate HALAL. So mmg ramai all the Malaysaian/Singaporean duduk sana.


Sampai sana je receptionist bising speking "today you have 2 pax for candle light dinner right? with your husband and room decoration?" saya tgk encik suami jauh nun sana dlm hati "harap2 takdengar" Pastu iolss reply la " Yes." then dia explain the 'plans' dia arrange .. sebenarnya dari malaysia da bagi tau agent dari sini suruh arrange awal2. harga pun murah la juga. best

itu part best yg tak best dia kata bilik belum siap kene check in pukul 3 ptg. tgk jam baru pukul 1. adoi. perut lapar. adam tidur, kene dukung. kalau ringan tak pe. hahaha. nasib bawak baby carry so takde la keberatan.. sambil tunggu tu minum air free dia alaaa mcm 'welcome drink' gitu. hehehe

acah2 sweet lulz. hahaha
hehehehe. Pastu dah bergambar ala2 romantis, keluar makan.
sambil2 tu try SJMCAM 4000.
terima kasih kpd Jaykay sbb sponsor. hacehhh. ni pemandangan di hadapan resort yg saya duduk tu.


setelah kepenatan jalan2 terus check in tidur. ZZZZZZZZ
Lps tidur tgk jam dah maghrib cpt2 siap2 cantik2 make up.
suami tanya " nak ke mana?" 
me : jalan2 cari makan dinner ler.
dah siap make up terus hantar adam kat bilik mama saya bersebalahan je. hehe
takut adam nangis2 masa nak romentik haha.

suami mcm rasa pelik semacam je. Dia ingat nak keluar, walhal ke restaurant resort tu je. haha.






muka pelik sikit. jernih takde jerawat thanks to my hubby sbb blanja MAC hehehe.
Itu la best nya nikah dgn lelaki 'tua' yg dah ade kerja dan gaji. hahahaha
boleh jadi ATM bergerak tau. tunjuk je nak apa... nnti masa nak bayar pandang muka dia atau buat2 tak tau main phone. hahahaha.

soo... ni ha makanan dia. mcm2 dia serve. penuh satu meja makanan sampai tak habis





uihhhh sedap nyaaaa. ter liur. hehehe. sedap sgt2.

dah habis makan ambik adam then check in bilik. BOOOMM surprise lagi untk mr hubby boo. hehe
ini je ade gambar nya. hmmm hampeh gambar lain ade kat hp encik suami sbb battry low masa ni.
last2 angsa comel tu adam rosakkan. hmmmm.

soooo. ke esokkan hari nyaaaa. bangun pagi solat subuh berkeroncong perut so call room service.
mamam...... isi perut sbb nak gerak pergi island hopping. agak nerbes uols ade baby naik boat takut sgt2 adam nangis etc2.

Tapi alhamdulillah adam well behave. masa island hoping tu tangkap gambar guna SJCam malas nok transfer. huhu..

The next day kita pergi naik gajah.,

masa ni ltak adam di babycarry. uihhh adam masa tidur. dgn cuaca mendungnye. naik gajah mcm masuk buai agak nya. huhu.
Malam tu pergi night market dia beli t-shirt n stuff.

esok nye balik adam kat flight tidur akhir2 nak sampai je dia bangun. huuuhhh


ok sekian. memori ku sampai di sini je. hehe












Friday, October 24, 2014

AVENT SINGLE ELECTRIC BREAST PUMP

Hi all mommies.

I am selling this new avent single electric breastpump.
This is NEW still in box and 1 year warranty.

Pls whatssapp me : 013-372024one


Review :
Saya pakai yg double punya. mmg best sgt2. tak sakit sedutan dia mmg bukan memaksa sgt. hahaha
sebelum ni pkai jenama Pureen punya. sakit sgt susu di paksa sedut. hehehe
Tp klau pkai yg ni. ade satu butang tu mcm titisan air. on je dia mcm vibrate kasi geli2 dulu supaya susu keluar after susu keluar baru lah boleh pilih nak sedutan yg level berapa.

Mula2 mcm tak percaya je org kata kalau nak byk susu kene buat power pumping and klau boleh breastpump beli yg mahal sikit. Alhamdulillah saya rosakkan breastpump pureen saya beli avent. hahaha (cari alasan nak beli baru). alhamdulillah susu byk juga lahh.





even adam baru lps menyusu after 30 mins saya pump byk jugak susu keluar. yg penting ibu2 semue kene relex.

Ok back to the topics.
If sesiapa nak breastpump avent ready stock boleh COD di klang/shah alam.
pls contact me 013372024satu



Tuesday, July 8, 2014

BABY STUFF

Assalamualaikum olls!
Ummi Aifaa here mengucapkan selamat menyabut Ramadhan.

Wokeyy as usual i am a mother now. haaaa. so update tang barang baby je la.
But! no worries, klau korang tgk bende2 yang saya nak pos ni mesti jatuh cinta.
Nowadays punya barang baby is soooooo and wayy more high-tec!.
Wokeyy

1.) Stroller.

Aifaa suka sgt tgk stoller. teringin nak pkai Quinny zapp xtra 2.
Best sgt. TAPI encik suami tak berapa berkenan sbb tayar kecik. cenonet

Aifaa suka quinny sbb senang nak lipat jadi kecik TAPI tempat storage dia kecik cangat leww..
So dah bincang ngan encik suami last2 beli la SCR 10 dgn car seat SCR 7.






habik kau. besar kedabak.Storage dia pon besar. letak beg baby tade masalah.
*nampak tak kain batik tu? Kian batik tu arwah nenek yg punya, aifa suka sgt. bau arwah nenek. :'(
pergi mana2 mesti bwk.

ok selain SCR ni aifa palingggg minat ialah babyzen zen and baby zen yoyo,4mom origami

babyzen yoyo

         babyzen zen


4mom origami

rasa nak nangis, harga pon nak nangis. wuuuu ~(T.T)~
4mom origami siap boleh charge iphone plak tu. huuuuu
tunggu la duit dah membuak lebih tak tau nak buat apa baru beli., hahaha

ok next

2.) Baby bouncer

Ok pasal baby bouncer ade satu nama dia 4mom Mamaroo.
Memang best sgt2. dia mom motion. bukan buaian biasa tau.

hehehe. malas nk buayan besar kedabak. beli le sebijik.
order kat  http://mamapanda.com/ or boleh search kat IG/FB mama panda store.
hehehe. mula2 cuak juga nak beli kan tp tgk ramai yg beli ngan dia bagus online saller ni mesra alam. hehehe layan je pelanggan dia, Harga pon! masha Allah murah dari beli kat kedai. jgn risau mama panda ialah authorized seller klau beli ngan dia ade warranty tau. jgn risau.
Weeeee.





 Haaa seronok tak? byk lagi barang2 baby yg best. skrg tgh addicted ngan barang2 4Mom. hehehe.
Sekian.

Nak sambung buat kerja. Bye bye. :D



Sunday, June 15, 2014

Baby Spa

Hi Assalamualaikum.

Ya Habbi bi ya Maulana.
Di sebabkan saya dah jadi ummi. so update kali ni kosep keibuan sikit.
hewhewhew.

Ok last week tak buat apa2 ajak abi pergi Hippopo Baby Spa.
Hippopo Baby Spa ni tempat spa untk baby. Ade 3 cawangan sekarang ni.
Centerpoint One Utama,Great Estern Mall & Setia Walk Puchong.
Saya call cawangan Centerpoint bandar utama masa hari sabtu untk appoiment hari Ahad dia kata dah penuh. Sedih gila masa tu. Masa hari Ahad lepas solat subuh tu mcm ade tergerak hati suruh call semula tanya ade kosong lagi ke tak.

Pukul 10.30a.m. sharp saya call. Alhamdulillah ade kosong pukul 3 pm.
Lps solat zohor terus gerak ke sana. Best sgt layanan dia tiptop mantop.

ramai sangat. Klau walk in terus. mmg tak dpt ler. hehe.
Masuk je kat kaunter dia bagi nama. bayar.
Ni ha harga nya :-



Saya ambik single session punya RM86.
(bayar dulu sebelum masuk yer. takut ade org lari lettew)
Ohh make sure bila dtg sini baby tak sakit batuk,demam,selsema.
Dah bayar dia suruh breastfeed dulu Adam sbb takut lapar.
Adam dah kenyang org tu ambik dia senam kan Adam.
Seronok muka dia excited semacam. hehehe. boleh pulak borak2 ngan akak tu.
dah di urut. bukak baju dia pkai kan Swim Diaper. Masuk kan kat kolam kecik.
Air nya suam2 tu. Mula2 Adam cuak la juga. Lama2 rancak dia menendang.
Alhamdulillah Adam tak nangis. Akak tu kata senang nya Adam ni, tak nangis, byk baby nangis klau first time nangis. huhu.


Klau nak tgk video Adam berenang sila follow istagram  : mrsroysar
akak tu letak itik kat atas kepala adam. hehehe
Dah 20 mins tu Adam dah letih. Akak tu angkat dia kering kan lepas urut 30 mins.
Seronok dia. hehehe. Dah urut tu dia merengek nak susu. Dah breastfeed dia. letak kat dlm stroller terus tidur. ade sorang pelanggan tu sampai kata "ehh tidur dah? senang nye?" hehehe.
Ok the conclusion is, semue org patut pergi. Best. try ler. Adam pergi sini tidur dia nyenyak sgt2.

Full view hippopobabyspa.
Ohh ya. Air baby yg kolam kecik tu dia akan tukar setiap kali baby mandi. sbb baby kan sensetif kan?
mmg kebersihan diorg jaga.

Ok mommies boleh contact cawangan yg terdekat. Jom2 try.

Great Eastern Mall : 03-42567889
Centerpoint Bandar Utama : 03-77281889
Setia Walk Mall Puchong : 03-77281889
10 pagi hingga 8 malam.

Sekian dari saya,
ohhh follow insta ok? mrsroysar yg lama da delete.